Hvad koster det at få malet en lejlighed

03 juli 2024 Linnea Jensen

editorial

Når lejligheden trænger til en fornyelse, eller du måske står over for at flytte ind i et nyt hjem, er maling ofte en af de første ting, man tænker på for at sætte et personligt præg og friske væggene op. Maling kan fuldstændig transformere udtrykket i en lejlighed og give ny energi til alle rum. Men det store spørgsmål, mange stiller sig, er: “Hvad koster det at få malet en lejlighed?”. 

Faktorer der bestemmer malerprisen

Hvad koster det at få malet en lejlighed kan variere meget, og der er flere faktorer, som spiller ind. Først og fremmest afhænger prisen af lejlighedens størrelse; antal kvadratmeter som skal males vil naturligvis have en afgørende betydning. Desuden kan kompleksiteten af malearbejdet, herunder antal lag maling, forberedelsesgraden af væggene og ekstra detaljer som stuk eller vægmalerier, have en indflydelse på prisen.

En anden vigtig faktor er valget af maling. Kvaliteten og typen af maling kan have stor indvirkning både på det endelige resultat og omkostningen. Økologiske eller specialmaling, såsom akustikmaling eller anti-allergene maling, kan være dyrere end standardmaling.

Sidst men ikke mindst, spiller geografisk placering også en rolle. I større byer som København og Århus kan prisen for malerarbejde være højere grundet større efterspørgsel og højere leveomkostninger.

Prisestimation for maling af lejlighed

For at give en generel idé om, hvad det koster at få malet en lejlighed, kan man regne med priser som varierer bredt, ofte mellem 60-120 kr. per kvadratmeter. Disse priser kan inkludere både arbejdsløn og materialer, men det er vigtigt at få klarlagt dette med malerfirmaet.

En anden måde at beregne omkostningen på er at få en fast pris på hele projektet. Dette er ofte den bedste løsning, da både kunden og malerfirmaet har en klar aftale om, hvad det samlede arbejde vil koste. Dette kan inkludere forberedelse af væggene, maling af lofter, vægge og træværk, samt oprydning og afdækning.

Det er vigtigt at få flere tilbud, så man kan sammenligne priser. Husk at være opmærksom på, hvad prisen inkluderer. Er det for eksempel med eller uden maling, og dækker prisen forbehandling af vægge eller ekstra finesser som reparation af huller og skader?

hvad koster det at få malet en lejlighed

Tips til at holde malerudgifterne nede

For at holde omkostningerne ved malerarbejde nede, er der flere ting du kan gøre. Det kan for eksempel betale sig at forberede væggene før maleren kommer. Det betyder at sørge for, at væggene er rene, tørre og fri for søm eller skruer. Hvis du har evnerne og tiden, kan du også selv stå for at spartle mindre huller og revner, så maleren kan gå direkte til arbejdet med at male.

Desuden kan du tale med din maler om muligheden for at anvende en budgetvenlig maling, hvis dit primære mål er at holde udgifterne nede. Husk dog, at kvaliteten af malingen kan have indflydelse på hvor længe det holder og udseendet på lang sigt.

En anden mulighed er at aftale med maleren, at du selv står for indkøb af maling og materialer, hvis du mener, at du kan få dem til en bedre pris.

Find det rette malerfirma

Når du skal vælge det malerfirma, der skal håndtere opfriskningen af din lejlighed, er det vigtigt at vælge en leverandør, der står for kvalitet og pålidelighed. En god anbefaling er MalerKanonen (https://malerkanonen.dk/), som tilbyder malerarbejde over hele landet til konkurrencedygtige priser og med garantien for et godt resultat. Deres ekspertise og erfaring sikrer, at arbejdet udføres effektivt og til højeste standard.

Ved at få klarlagt dine behov og forventninger med MalerKanonen, kan du sikre, at du får en realistisk og fair pris på maling af din lejlighed, og at arbejdet bliver udført til din fulde tilfredshed. Indhent et uforpligtende tilbud i dag og ta’ det første skridt mod en frisk og indbydende lejlighed.

Flere Nyheder